Příprava na sezónu 2023

zahajeni_sezony_2023Truhlíky už několik týdnů zejí prázdnotou, pouze poslední z nich, ze kterého se ještě plazí poslední rostlinky pro výrobu z rezervních zásob, má pár šlahounů. Stará hlína už dělá službu v přírodě a sazeničky v kelímcích už mají krásné dlouhé kořínky. Dny se nám krásně prodlužují, slunečního svitu přibývá a pomalými krůčky přichází oteplení. Znamení, že je nejvyšší čas zahájit přípravu na další sezónu. 

Do všech dvaceti truhlíků jsem navezl čerstvou zeminu a zasázel sazeničky z kelímků, které už měly dostatečně dlouhé kořínky na to, aby se v pořádku uchytily. V každém truhlíku je pět až sedm rostlinek a ve veliké přepravce jich je dvacet najednou. Použil jsem kolem 150 litrů zeminy a na zalévání jednou týdně spotřebuji zhruba dvacet litrů vody. Velikost zahrádky je letos stejně velká, jako byla loňský rok. I když předpokládám, že zájem o produkty bude opět o něco větší, pokusím se rostlinky množit rychleji, abych mohl připravit všechny objednávky co nejdříve od objednání.

Nyní je vše připraveno a je už na přírodě, aby rostlinky pěkně vyrostly, zmohutněly, a byly zdrojem další generace nádherně voňavých a zdravých zelených lístečků tohoto přírodního zázraku. 

Osobně předpokládám, že další možné výrobky budu moci začít vyrábět od 1. května, kdy budou rostlinky dostatečně rozrostlé. Ovšem hlavní sezóna přijde až 1. července, kdy začnu pomalu schraňovat nové sazeničky. 

Letos se také můžete těšit na několik nových příchutí sirupů, které už nyní testuji a dolaďuji detaily :) Sledujte Instagram, nebo Facebook, kde se dozvíte pravidelnější novinky.