Výhody mých produktů

konkurencni_vyhodyRozhodl jsem se do jednoho článku sepsat všechny konkurenční výhody, které mohu svým zákazníkům nabídnout. Na eshopu sice uvádím pouze čtyři, které jsem vybral jako ty vůbec nejdůležitější. Myslím, že o těch by měl každý zákazník vědět. Ve skutečnosti jich je trochu více a rád bych se v tomto článku o nich trochu rozepsal. 


Základní konkurenční výhody eshopu Můj rýmovník

Garance čerstvosti

Na mém eshopu máte jistotu, že všechny sirupy, medy a nosní spreje, jsou čerstvě vyrobené. Nemám téměř nic skladem, vyrábím na objednávku a zároveň tak, aby při doručení byly co nejčerstvější. Snažím se tedy výrobky vyrábět den před doručením, případně den před odesláním. Co se týče mýdel a mastí, ty vyrábím vždy ve větším množství, protože po jednom se jejich výroba nevyplatí. 

Více o garanci čerstvosti je rozepsáno v tomto článku

Jedinečné produkty

Sirupy z rýmovníku s různými příchutěmi jen tak nikde nenajdete. Existuje spousta bylinných sirupů, ale už ne více druhů. Díky základu rýmovníku v každém z nich jsou tyto produkty unikátní. 

Mám své specifické postupy a recepty, které jsem sám vymyslel a nakombinoval tak, aby byl rýmovník v produktu obsažen co možná nejvíce a zároveň aby chuť sirupů byla co nejlahodnější. Trvalo docela dlouho, než se mi povedlo doladit všechny detaily. Stálo to hodně času, úsilí, peněz. Ale mohu říct, že to stálo za to. A nyní se chci s těmito produkty podělit i se svými zákazníky. 

Více o jedinečnosti produktů je rozepsáno v tomto článku

Domácí výroba

Nejsem žádný velkovýrobce. Nemám veliké kádě, nádrže, ani míchací stroje. Mám jen svoji kuchyňskou linku ve stylu kavárny, běžnou domácí ledničku a spoustu volného místa v kuchyňských skříňkách, kde mám potřebné nádobí na dělání sirupů. Rostlinky rýmovníku pěstuji doma. V pár desítkách truhlících mám kolem 150 sazeniček, které každý den kontroluji a pravidelně zalévám. Nemám ani žádné zaměstnance nebo pomocníky. Pokud ovšem nepočítám psychickou podporu od mé přítelkyně, když mne navštíví :) U mne si tedy můžete být jistí, že výrobky jsou vyráběny výhradně mnou, s maximální láskou a péčí. 

Více o domácí výrobě je rozepsáno v tomto článku

Žádné umělé konzervanty

Do svých výrobků nepřidávám žádná umělá sladidla, náhražky, barviva, emulgátory, ani jiné umělé konzervanty. Vždy používám čerstvé lístky rýmovníku a pečlivě vybrané ovoce, pokud vyrábím sirupy s příchutěmi. 

Více o výhodě produktů bez konzervantů je rozepsáno v tomto článku


Další konkurenční výhody

Ekologické balení

Kartonové krabice, ve kterých posílám své produkty, se snažím shánět již použité. Bohužel, ne vždy jsou krabice dostatečně velké, aby se do nich vešel i sirup, ale pro objednávky s menšími objemy používám právě recyklované a s menším rozměrem. Šetřím tím přírodu a náklady na nové krabice, které bych musel nakupovat ve větším množství. Zároveň se snažím produkty balit ekologicky, i když ne vždy je to z důvodu zabezpečení proti poškození během přepravy, možné. V krabici tedy najdete v převážné většině jako výplň staré letáky, které by se stejně vyhodily. 

Garance nepoškozeného doručení

Již mám přes stovku úspěšně doručených zásilek a pár nedoručených, které se mi vrátily, protože si je zákazník nepřevzal. Ve všech případech byl obsah nepoškozen, za což mohu poděkovat jednak přepravci, ale také balení, které ochrání obsah v naprosté většině běžných případů. Sám jsem zkoušel efektivitu balení na různé nárazy a pády a mohu potvrdit, že při běžné, i trochu násilnější manipulaci, se obsah nerozbil. 

Osobní přístup

Tím, že tento projekt mám jako koníček, který mne baví, nejsem velký podnikatel a vše si zařizuji sám, se mohu plně věnovat svým zákazníkům. Snažím se ihned odpovídat na dotazy a co nejdříve zpracovávat objednávky. Domluvení termínu doručení komunikuji individuálně a stejně tak osobní doručení. Rád poznávám své zákazníky osobně a pokud je to jen trochu možné, doručení v rámci Chomutova a okolí vždy upřednostňuji před odesíláním na větší vzdálenosti. Jsou to například situace, kdy už mi dochází rýmovník a mám hodně zájemců jak z okolí Chomutova, tak z jiných krajů.