Žádné umělé konzervanty
Pro výrobu sirupů a medů z rýmovníku nepoužívám žádné umělé konzervanty. Pouze přírodní zdroje, které jsou lidskému tělu nejbližší. Má to sice za následek kratší dobu trvanlivosti oproti běžným produktům, ale zatím mi každý potvrdil, že sirup či med spotřeboval ještě před datem spotřeby.
Trvanlivost se nejlépe pro sirupy a medy z rýmovníku zachová v případě, že jsou umístěny v lednici, kde se teplota pohybuje v rozmezí od 4 do 7 stupňů Celsia. Naopak zkracování životnosti zapříčiňuje nechávání na přímém slunci, či v horkém prostředí. Stejně tak by se sirupy ani medy neměly žádným způsobem mrazit ve skleněné lahvi. Sirup ale můžete nalít do forem na led a zmrazit. V letních dnech se tak hodí jako skvělé osvěžení do čisté vody anebo koktejlů.