Ajťák mastičkářem

Je tomu už několik měsíců, co mi ležel v hlavě nápad zkusit vyrobit mastičku z rýmovníku. Protože jsem ale absolutně nevěděl co a jak, musel jsem hodně informací zjišťovat přes internet a přes známé. Nakonec se ke mne dostal jeden celkem zajímavý recept od babičky mé bývalé přítelkyně. Vypadal hodně zajímavě a když jsem jej vyzkoušel, byla to jasná volba. Vzhledem opravdu krásný, vůní tak akorát a stejně tak vstřebáváním. Navíc jsem do celé formule přidal ještě ždibíček levandule, a tím celému produktu dodal výslednou "tečku".

Abych se přiznal, osobně masti na dlaně nepoužívám, protože je mi nepříjemný ten mazlavý efekt a lepkavé ruce, byť to trvá jen chvilku. Musím ale dodat, že jsem mast zkusil chvíli používat na popraskanou kůži, kterou jsem měl na loktech a na odřeném koleni, které se mi až doteď nechtělo začít hojit. Byl jsem překvapen, že už po pár dnech byl výsledek znatelný a nevěřil jsem, že něco takového dokáže takto vyráběný domácí produkt. Také několik známých, kteří se uvolili býti mými pokusnými králíky, jej měli možnost vyzkoušet, pěli chválu.

Obecně mast z rýmovníku lze používat na mírné popáleniny, škrábance, štípance, popraskanou a vysušenou kůži, anebo jen pod nos, pro navození krásné vůně, pokud máte právě rýmu. V kombinaci se sprejem z rýmovníku to pro mne jako alergika byla v letošním létě naprostá pohoda.

Ovšem není to lék. Z hlediska legislativy nemohu tvrdit, že se jedná o léčivo, protože výrobek není nějak certifikovaný a není tedy vhodné tvrdit, že se jedná o léčivý produkt. Pouze má tyto zajímavé účinky.

Jak řekl jeden z mých "testovaných subjektů": Určitě stojí za vyzkoušení :)