Eshop v novém

Pátek třináctého pro některé pověrčivé může znamenat opatrnost a obezřetnost před náhlými nehodami. Mne to ale neodradilo a s vervou jsem se pustil do přesunu eshopu jednak z původní domény muj-rymovnik.cz na mujrymovnik.cz a zároveň přesun celého obsahu eshopu do nového vzhledu. 

Vzhledem k tomu, že jsem nikdy nic podobného nedělal, ani se v těchto webových věcech nevyznám, jsem to překvapivě stihl za necelých 10 hodin čistého času...  Původně jsem myslel, že mi to zabere celý víkend, ale tím, že jsme si spoustu věcí připravil při nedobrovolné nemocenské, jsem měl v den přesunu téměř hotovo. Přitom jsem se naučil spoustu nového, i když je pravda, že chvílemi jsem si rval vlasy, co to bylo za nesmyslný nápad, vůbec se do toho pouštět. 

S výsledkem jsem ale nadmíru spokojen. Eshop má svěží a profesionálnější vzhled a mám zde více možností než u původního poskytovatele. Cenově to vyjde o něco málo dráž, ale za ty funkcionality je to hodně velký pokrok. 

Když už jsme u těch změn, tak největší změnou jsou možné varianty zboží, které mi u původního poskytovatele chyběly (samozřejmě bylo možné si tuto funkcionalitu dokoupit, ale finančně by to bylo velice nákladné). Vzhled je úplně jiný, menu se přesunulo o kousek níže a konečně mám v pořádku všechny povinné právní informace, na kterých jsem dělal asi nejdelší dobu a které musí být na každém eshopu. 

Změnou také prošlo logo, které je více kontrastní a je lépe rozeznatelné. 

Co se týče domény, původní muj-rymovnik.cz si samozřejmě nechám a do budoucna bych ji rád automaticky přesměrovával na novou adresu, ale to zatím vůbec netuším, jak. 

Na starém eshopu jsem odebral možnosti platby a dopravu, takže zákazníci již nemohou nic objednávat a zároveň do hlavičky webu umístil upozornění na přesun na novou adresu. 

Také jsem samozřejmě nesměl zapomenout na změnu adresy na sociálních sítích a na dalších portálech, kde se vyskytuje. 

Nakonec se tedy vše úspěšně povedlo a pátek 13. se pro mne stal jakýmsi dalším milníkem v mé cestě mikro-podnikatele.