Sirup z rýmovníku: Májový
Detailní popis produktu
Májový sirup plný jahod je skvělou volbou do mléčných koktejlů. Jahodový sirup můžete také nalít do vaničky na led a nechat zmrazit. Kostky ledu pak můžete v letních dnech použít pro zchlazení a dochucení obyčejné vody. Pokud do vody přidáte ještě čerstvé mátové lístky, vznikne lahodný letní koktejl.
Samotné jahody pocházejí ze samosběru, kam je chodím příležitostně sbírat. V sezóně máte tedy jistotu, že sirup je vyráběn z těch právě nasbíraných jahod. Mimo sezónu pak k výrobě používám mražené, které jsem v sezóně nasbíral navíc. Májový sirup je tedy vyráběn výhradně z českých jahod, přímo mnou nasbíraných :)
TIP: Jako dárek ženě ještě vhodné koupit buď Mýdlo lásky s rýmovníkem anebo květinu v místním květinářství :)
Spotřeba a skladování sirupu z rýmovníku
Sirup z rýmovníku je vhodné spotřebovat co nejdříve, protože neobsahuje žádné umělé konzervanty a jediným konzervantem je cukr. Navíc se časem vytrácí chuť a vůně.
Skladování mimo lednici při pokojové teplotě 20°C doporučuji maximálně týden. V případě horkých dnů vždy dávat do lednice.
V lednici při teplotě od 3 do 8 °C doporučuji uchovávat maximálně 4 týdny.
Co je ale důležité, určitě nevystavovat přímému slunci a ve skleněné lahvi nemrazit.
Před používáním je vhodné lahev protřepat, protože se složky usazují u dna.
Podrobné informace o sirupu z rýmovníku naleznete v tomto článku:
Článek: Vše, co jste kdy chtěli vědět o Sirupu z rýmovníku
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sirupy |
---|---|
? Obsah: | 500 ml |
? Složení: | Rýmovník, jahody (6%), cukr, voda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.