Slavíme 1. rok!

Dnes je to přesně 1 rok od založení eshopu a je neuvěřitelné, co všechno mám za sebou. Když se ohlédnu zpětně, vidím spoustu práce, spoustu přešlapů a spoustu úspěchů. Nikdy by mě nenapadlo, že se pro rýmovník skutečně tolik nadchnu a ten počáteční elán mi vydrží tak dlouho.

Jsem neskutečně vděčný všem přátelům, kteří mne podporovali, pomáhali a přinášeli skvělé nápady. Kteří mne podrželi, když se zrovna nevedlo a stejně tak slavili úspěch, když se něco povedlo. I když jsem si často připadal, že jsem na všechno sám, vždy tu pro mne byli a já věřím, že to tak bude i dál.

Jak už jsem psal, je až s podivem, kam jsem tento projekt dotáhnul a jaké další produkty vzešly na světlo světa. Ze všech pokusů na nové produkty a varianty mám spoustu zajímavých zážitků (například vyrobení pálivého sirupu Inferno pro mne, jako někoho, kdo pálivé nikdy moc nejedl, byl opravdu pekelný zážitek :D ). Začínalo to obyčejnými sirupy, pak přicházely různé chuťové varianty (například Exotic, medový, Májový, již zmíněný pálivý Inferno a další), pak mýdla, nosní sprejbylinková mast a nejnověji med z rýmovníku. Využití je hodně široké a pevně věřím, že to ještě není konec :) Recenze a zpětná vazba od zákazníků se plní skvělými ohlasy, což je pro mne ta nejsilnější motivace.

Za uplynulý rok se mi povedlo prodat spousty produktů a to nejen v Chomutově, ale také v okolních městech, jako jsou Most, Žatec, Kadaň či Litvínov. Při doručování jsem si připadal jako kombinace kurýra, který cestuje po republice a musí zásilku doručit včas, a businessmana, který jede na obchodní cestu :D Je to něco jiného, než kdybych posílal balíčky někam na druhou stranu republiky neznámým lidem. Přijde mi skvělé poznat své zákazníky osobně a vědět, komu produkty prodávám. 

Ano, už z první věty bylo cítit trochu rozmařilosti a pýchy, která se táhne zbytkem článku. Ale nepíšu tyto řádky proto, že bych si chtěl stěžovat na neúspěchy, nebo egoisticky vychvalovat svůj nápad do nebes, ale na to, abych třeba motivoval i další lidi, kteří mají nápad na nějaký svůj projekt. Aby se toho nebáli a šli do toho. Protože když se člověk pro něco nadchne, byť se to může zdát jako hloupost, má si za tím jít a zkusit to. Nenechat se odradit a na nápadu pracovat, zlepšovat a vymýšlet nové věci. Není to jednoduché a člověk občas bude potřebovat pevné nervy, ale to k tomu patří a když si tím projde, může říct: "Jo, já to zvládl!". A to je na tom celém to krásné :)