Můj rýmovník slaví 3 roky!

mujrymovnik-3-rokyDalší rok? To snad ani není možné! Já vím, divil jsem se i loni a budu nejspíš překvapen i příští rok. Je to pro mne zkrátka stále neuvěřitelné, že je o rýmovník stále takový zájem. Díky spoustě vracejících se zákazníků a nově příchozím, kteří objevují jedinečnost produktů mohu hrdě říct, že jsem vymyslel produkt, který nemá obdoby. Musím ale druhým dechem dodat, že to je leckdy dost složité, nepomíchat objednávky, vykomunikovat se zákazníky dodání a předání a to vše zároveň ještě stihnout vše ve svém volném čase. 

Za další rok mám plno nových zkušeností a je pravda, že oproti začátkům a různým pokusům o další produkty, jsem opět moudřejší a vím, jakým směrem tento byznys směřovat. Nikdy jsem nebyl vedoucí typ, ale jakmile člověk vezme otěže takového pomyslného rýmovníkového kočáru, je potřeba je držet pevně a nepustit. Musím se přiznat, že byly chvíle, kdy jsem si říkal, že to nemá cenu, že je to ztráta času. Někdy je tomu potřeba věnovat více volného času, než sami chcete. S přítelkyní na sebe máme zatím stále málo času, protože od sebe bydlíme daleko a vídáme se pomálu. O to víc mne mrzí, když musím sirupy vyrábět na úkor našeho společného času. Nicméně mi občas vypomáhá a chápe mé závazky a oba víme, že až budeme spolu napořád, bude to něco jiného, protože nás společný čas nebude tak omezený. Ale prozatím se vše snažím plánovat tak, abychom moli být spolu a věřím, že když těch pár let ještě vydržíme, tím více to utuží náš vztah. Hlavním motorem ale zůstávají mí zákazníci, když napíšou krásnou recenzi nebo jen odpověď na email, že jsou spokojeni, že sirupy chutnají, že nosní spreje fungují a že mi přejí úspěch. 

Možná jste si někteří všimli, že jsem navýšil cenu některých produktů. Je to bohužel z toho důvodu, že ceny za suroviny a spotřební materiál během roku stouply a to jsem bohužel musel do cen promítnout, aby se celý projekt udržel alespoň trochu nad nulou. Pevně věřím, že už další navyšování cen nebude. Naopak, přemýšlím nad tím, jak pro zájemce udělat výhodnější nabídky, aby to bylo stále co nejlépe cenově dostupné a především, abych zachoval kvalitu, případně jí ještě více zlepšoval. 

Rád bych tedy na konci ještě jednou poděkoval svým zákazníkům, bez kterých by to celé nefungovalo, rád bych poděkoval také přítelkyni za trpělivost a za občasnou výpomoc, moc ji totiž miluji... :*